logokuva


LogoENSIMMÄISEN KERRAN HELSINGIN SANOMAT JA KESKI-UUSIMAA -LEHTI JULKAISIVAT KUOLINILMOITUKSEN YHTEYDESSÄ SOTAORPOLOGON

Olin antanut Järvenpään Hautaustoimistossa Maija Lepolan tehtäväksi muiden järjestelyjen yhteydessä välittää Orvokki Harjuvaaran kuolinilmoitukset Helsingin Sanomiin ja Keski-Uusimaa lehteen. Olimme suunnitelleet yhdessä lasten kanssa tekstin ja ulkoasun, jossa tutun ristin lisäksi lähetin sotaorpologon mustavalkoisena tiedostona mukaan ja se sijoitettiin ilmoituksessa vasemmalla puolella olevan ristin alle kuten veteraanilogo, veteraanien tammenlehvä, lotta-logo jne...

Maija otti yhteyttä ja sanoi, että Hesari ei suostu julkaisemaan logoa, "koska heillä ei ole sitä käytössä...sitä ei ole aikaisemmin käytetty ...jne." Verukkeita esitettiin hyvin monia. Keskustelin lasten kanssa ja he sanoivat, että onhan siellä kaikenlaisia lintuja ja lehviä ym. lehden omia kuvia / logoja.

Annoin hautaustoimistolle tehtäväksi vielä kerran ottaa yhteys Hesariin ja kertoa, että olen Orvokin kanssa monikymmenvuotinen Helsingin Sanomien kestotilaaja. Lopetan tilaukseni, jos ei sotaorpojen logo kelpaa heidän lehdelleen ja sen lisäksi otan tästä asiasta yhteyden suoraan päätoimittajaan, ja että tänä vuonna on meneillään valtakunnallinen hanke kaikkien sotaorpojen rekistöimiseksi, joten on merkillistä, jos valtakunnan ykkösmediaksi itseään kutsuva lehti kieltäytyy julkaisemasta sotaorpologoa.

Maija Lepola kertoi, että hän kävi vielä pitkän ja perusteellisen keskustelun toimittajan kanssa. Lehden taholta sanottiin, ettei heidän koneillaan ole sellaista logoa, johon Maija totesi, että se logotiedosto on heillä siellä ja heillä on koneet, joten he vain asettavat sen koneilleen.

Lopputulos oli, että sitkeän neuvottelun jälkeen Helsingin Sanomat lupasi laittaa sotaorpologon sotaorvon kuolinilmoitukseen.
Tämän jälkeen Keski-Uusimaa lehti julkaisi ilman muuta sotaorpologon. 


Helsingin Sanomien kuolinilmoitus 25.4.2010


* * *

Keski-Uusimaa -lehti 25.4.2010

Keski-Uusimaan kuolinilmoitus 25.4.2010

* * *

Tämän jälkeen kun 'valtakunnan ykkösmedia' on julkaissut kuolinilmoituksen yhteydessä sotaorpologon, ei yksikään muu lehti varmaankaan kieltäydy julkaisemasta sitä. 

Logo

Voit tallentaa tämän logon koneellesi viemällä hiiren logokuvan päälle:
- paina hiiren oikeata näppäintä
- aukeaa valikko, jossa on yleensä vaihtoehto "tallenna kuva"
- valitse se ja paina hiiren vasenta näppäintä ja  voit valita hakemiston, johon kuva tallentuu koneellesi.

Logo mustavalkoinen

Voit tallentaa tämän logon koneellesi viemällä hiiren logokuvan päälle:
- paina hiiren oikeata näppäintä
- aukeaa valikko, jossa on yleensä vaihtoehto "tallenna kuva"
- valitse se ja paina hiiren vasenta näppäintä ja voit valita hakemiston, johon kuva tallentuu koneellesi.


PRONSSILOGO - HAUTAKIVEEN


pronssi

LISÄtietoa ja tilaamisohjeet...


* * *

Suomen Sotaorpojen sivulle        Pääkaupunkiseudun Sotaorpojen sivulle       Sotaorpojen tapahtumien sivulle