logokuva1 logo
logokuva2
KAATUNEITTEN OMAISET HELSINKI ry

TULEVAA TOIMINTAA
AIKAISEMPIA TAPAHTUMIA
JÄSENKIRJEET
YHTEYSTIEDOTJ Ä S E N K I R J E   2 / 2014                5.3.2014


Arvoisat yhdistyksemme / Alaosastomme Jäsenet!

Olemme kokemassa harvinaisen varhaista kevääntuloa, ainakin etelässä lumet ovat sulaneet, ne vähät mitä niitä olikin, jopa ruoho näyttää vihertämisen merkkejä.
Takana on yksimielinen vuosikokous, jossa hyväksyttiin vuoden 2013 toiminta ja taloudenpito. Hyväksyttiin myös alkavan vuoden toiminnan tavoitteet, joista jäljempänä tarkemmin.
Kirjeessä kerrotaan perinteisesti myös muitakin ajankohtaisia asioita.

LIITON TÄRKEITÄ ASIOITA: (Tiedot liiton Jäsentiedotteista)
Liiton postiosoite     PL 600, 00521 Helsinki
Puhelinnumerot ja    Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)kolry.fi.
Järjestösihteeri Kati Ruuthin äitiyslomatuuraaja on Pirjo Tolvanen p. 02 258 8394
Toiminnanjohtaja Jarmo Hietanen p.02 258 8790
Liiton nettisivut löytyvät osoitteesta www.kolry.fi. Tiedotusta hoidetaan myös Huoltoviesti-lehdessä, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa ja nyt jokaiselle Jäsenelle. Huoltoviesti-lehden sähköpostiosoitteet:
huoltoviesti(at)kolry.fi (syntymäpäivät ja kuolinilmoitukset) tai
pertti.kokko(at)vokaali.fi (teksti- ja kuva-aineisto)

KOL Liittokokous 29.4.2014.
Kaatuneitten Omaisten Liiton liittokokous pidetään Helsingissä torstaina 29.4.2014. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi liittokokouksessa valitaan erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle uudet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. 

* * *
OMAN YHDISTYKSEMME TÄRKEITÄ ASIOITA:

Sotaleskien kuntoutusavustus v.2013.
Kuntoutusavustuksen vuoden 2013 maksu yhdistyksemme sotaleskelle on hoidettu.
Vuoden 2014 kuntoutusavustuksista ei ole vielä tietoa.

* * *

Yhdistyksen sääntömääräinen Vuosikokous pidettiin 27.2.2014 Helsingissä,  Päärautatieaseman ravintola Pullmanin kokoustiloissa, jossa ensin nautittiin maittava lounas. Paikalla oli sairausperuutusten jälkeen 17 osanottajaa ja kokouksen puheenjohtajana toimi kokeneesti Aarne Jutila Espoosta.  Vuoden 2013 toiminnan olivat tilin-ja toiminnantarkastajat hyväksyneet ja vuosikokous myös hyväksyi ne. Sääntöjen mukaiset toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2014 saivat myös kokoukselta yksimielisen päätöksen. Vuosikokous valitsi hallitukseen osan entisiä jäseniä, kaksi entistä jäi pois ja yksi uusi tuli tilalle. Puheenjohtajana jatkaa Raimo Kivimäki Helsingistä. Yhdistyksen luottamushenkilöiden yhteystietolista v. 2014 – 2015 on jäsenkirjeen liitteenä, säilytä se. Kun haluat keskustella tai kysyä jotain, niin ota vaan reilusti = mieluusti yhteyttä meihin puhelimella, sähköpostilla tai kirjeitse.
* * *

JÄSENMAKSU

Yhdistyksen jäsenmaksu vuodelle 2014 on 20 euroa. 
Pyydämme maksamaan eräpäivään 21.3.2014 mennessä !
Liitteenä LASKU JÄSENMAKSUSTA.     KIITOS SUORITUKSESTASI !
(sihteerin huomautus: laitoin suuren lapun, että ei pääse katoamaan / unohtumaan). Huom. Jäsenmaksun hinnalla saa myös keskusliitto, KOL ry:n Huoltoviesti-lehden.

Perheenjäsenet tai muut henkilöt, jotka haluavat kannattaa yhdistyksemme toimintaa, voivat tehdä sen vapaaehtoisella lahjoituksella itse haluamallaan summalla, merkitsemällä tilillepanoon sanan ”Lahjoitus” ja nimensä. FI26 1369 3000 1117 13.

Yhdistys voi sääntöjemmekin 3§:n mukaan vastaanottaa mm. lahjoituksia.

* * *

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen vuosikokouksessa julkistettiin myös historiallinen asia: Yhdistykselle on jo avattu omat ns. kotisivut internettiin, siellä olevia tietoja ollaan vähitellen ajan kanssa täydentämässä. Tarkoituksena on yhdistyksen perustietojen lisäksi laittaa sinne tietoja toiminnasta ja esim. Marielundissa pidettyjen Sotaorpojen perheleirien ja virkistyspäivien sekä Jäsentapaamisten valokuvia yhdistyksen toiminnan alkuvuosista lähtien, mutta tallennustyö vie aikaa, joten olkaamme kärsivällisiä. Palaamme asiaan seuraavissa  jäsenkirjeissä.
Internet polku sinne kotisivuille on: http://www.sotaorvot.fi/kohe/  WebMasterina on Jaakko Harjuvaara.
* * *

JÄSENTAPAAMINEN Valkeakosken Apianlahdella ti 1.7. – pe 4.7.2014.

Ensi kesän Jäsentapaaminen pidetään Valkeakoskella, Apianlahden leirintä-alueella, jossa ateriointi lähiravintolassa, osa ehkä risteilyllä ja majoitus on hyvätasoisissa, eri kokoisissa mökeissä. Alueella on mahdollisuus majoittua myös asuntoautoon / vaunuun, mutta niiden käyttö on vähentynyt, kun osanottajien ikä on kasvanut. Käytännön järjestelyjä ja ohjelmaa hiomaan nimettiin uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa tiimi, joka alkaa koota tarkempaa ohjelmarunkoa,  ruokailu- ja majoitushinnastoja sekä ilmottautumis- ja maksutapaa.
Em. Tiimin/työryhmän vetäjä vpj. Pentti Laijola on kartoittanut erilaisia lähialueilta löytyviä mielenkiintoisia ohjelmaehdotuksia ja nähtävyyksiä, museoita ja retkikohteita. Retkivaihtoehtona on alustavasti suunniteltu käyntiä Rönnvikin viinitilalla (Pälkäne), jonne voimme mennä sisävesilaiva m/s Erikalla, jos vesitilanne sallii, ja paluu bussilla. Tai meno-paluu bussilla. Visavuoresta löytyy kiinnostavia museoita, mm: kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljee-museo sekä hänen tyttären poikansa, pilapiirtäjä Kari Suomalaisen Kari-paviljonki.
Valkeakoskelta löytyy mm. jalkapalloilija Juhani Peltosen ateljee, jossa hänen maalauksiaan.  Myllysaari museo (tehdasteollisuus) ja samassa rakennuksessa Suomen Jalkapallomuseo.
Runsaasta päiväohjelmatarjonnasta huolimatta ei sovi unohtaa yhteisten iltakokoontumisten grilli- /iltanuotio ohjelmiakaan, joihin on kysytty useita mielenkiintoisia henkilöitä: tässä vaiheessa ei voi vielä kaikkea hyvää paljastaa, mutta joukosta saattaa löytyä kirjailijaa, pakinoitsijaa, pappia ja professoria, kuin myös loimulohen valmistajaa.
Ja kun Valkeakoskella ollaan, niin on ehdottomasti päästävä maan kauneimmaksi kehuttuun Apianniemen kesäteatteriin katsomaan musiikkinäytelmää ”Kesäillan valssi”

Nytpä työryhmällä onkin vaikea tehtävä mahduttaa mahdollisimman paljon tuosta runsaasta ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta Jäsentapaamisen päiviin ja iltoihin.

Palaamme asiaan keväämmällä seuraavassa Jäsenkirjeessä, jossa tullaan kertomaan ilmottautumis- ja maksutapa sekä hinnat ja yksityiskohtaisempi ohjelma. Tämä kaikki jo nyt tiedoksi, että tiedät ottaa kesäohjelmaasi tänä vuonna Jäsentapaamisen ja siksi kannattaa jo nyt merkitä aika ja paikka kalenteriisi!

* * *

Yhdistyksemme ns. ”Tuetut Lomat” v. 2014

Tuetun loman järjestämisestä teimme hallituksessa päätöksen, että vähäisten osallistujamäärien takia ei yhdistys v.2013, järjestä niitä ja 4.1.jäsenkirjeessä 1/2013 kerrottiin muutamista järjestäjistä ja suositeltiin jäsenille omatoimista hakeutumista näille edulliselle, RAY:n osittain maksamalle ns. Tuetuille lomille.
Henkilökohtaisen haun etuna on se, että voi hakeutua itselleen sopivaan paikkaan ja ajankohtaan.

Tuettujen lomien järjestäjiä on useita, netistä löytyy hakuohjelma googlen avulla hakusanoilla: ”Tuettu Loma” ja tässä niistä muutamia:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH), Mannerheimintie 31 B 20,  00250 HELSINKI, puhelin 010 2193 460, sähköposti: lomat(at)mtlh.fi ja kotisivu: http://www.mtlh.fi

Hyvinvointilomat ry, Haapaniemenkatu 14, 00530 Helsinki, p. 010 830 3400
 (lomia koskevat tiedustelut  ma-pe klo 9.00-12.00), sähköposti: toimisto(at)hyvinvointilomat.fi ja kotisivu: www.hyvinvointilomat.fi

Solaris-lomat ry, Kauppakaarre 1, 00700 Helsinki, Tiedustelut tuetuista lomista
klo  9.00-12.00,  Palvelunumero 0600-418 200, Sähköpostiosoite:
solaris(at)solaris-lomat.fi  ja  Internetsivut: www.solaris-lomat.fi

* * *
Muiden tapahtumia, joihin voi osallistua mahdollisuuksiensa mukaan:

Talvisodan päättymisen muistotilaisuudet torstaina 13.3.2014 Helsingissä
Klo 09.00    Seppeleenlasku Mannerheimin Ratsastajapatsaalla ja Hietaniemen hautausmaan sankariristillä.
Klo 15.00   Talvisodan päättymisen muistotilaisuus Helsingin Vanhassa kirkossa Lönnrotinkatu 6.

Talvisodan päättymisen muistotilaisuuksia 13.3.2014 muuallakin Suomessa.

Kaatuneitten muistopäivän tilaisuudet 18.5.2014 Helsingin Hietaniemessä
sekä eri puolilla Suomea.


Hallituksen puolesta aurinkoista kevät-talvea Jäsenille toivottaen,
 
Raimo Kivimäki, pj. ja Sinikka Kaskinen siht.


* * *

Jäsenkirje 2 / 2014  pdf-tiedostona

Kaatuneitten Omaiset Helsinki ry etusivulle

www.sotaorvot.fi - sivulle