logokuva1 logo
logokuva2
KAATUNEITTEN OMAISET HELSINKI ry

TULEVAA TOIMINTAA
AIKAISEMPIA TAPAHTUMIA
JÄSENKIRJEET
YHTEYSTIEDOT
JÄSENTAPAAMINEN KAUSTISILLA 18.-21.7.2013


Kuvia ja jäsenten kertomaa...Jäsentapaaminen

Tämän vuoden 2013 Jäsentapaamisen viettopaikka Kaustinen oli yhdistyksellemme uusi kohde, joten näkemättä ja kokematta paikkaa ennakkoon, piti vain luottaa  saatuihin ja paikasta kertoviin esitteisiin ja aika moni jäsenemme olikin uskaltautunut mukaan uuteen paikkaan ja  ohjelmaltaan toisenlaiseen Jäsentapaamiseen.
Yhdistyksen toiminnan alkuvuosien vuonna 1980 alkaneet kesäiset tapaamiset vietettiin KOL ry:n omistamassa Lepo- ja Virkistyskoti Marielundissa, Turun Kakskerrassa.
KOL ry:n myytyä vuonna 2006 em. paikan, on yhdistys joutunut hakemaan uusia Jäsentapaamiseemme sopivia paikkoja ja siksi olemme kesäisin kokoontuneet jo kuusi kertaa eri puolella Suomea. Näiden kuuden viimeisen vuoden Jäsentapaamisten ohjelmat ovat olleet hyvin monipuolisia.

Jäsentapaaminen
Jäsentapaaminen


Jäsentapaaminen

Tässä kahden jo monina vuosina mukana olleen voi sanoa ”Jäsentapaamisseniorin” ”sana on vapaa” -mietteitä Kaustiselta:

* * *
"Jälleen on suvi, kesä ihanainen niinkuin vain meillä koti-Suomessa voi olla"! 
On meidän sotaorpojen kesätapaamisen aika, paikka on Kaustisen kansanlääkintäkeskus, upealla paikalla Perhonjoen rannalla. On mukava taas tavata tuttuja, joidenkin kanssa olemme olleet jo leirillä lapsena Marielundissa!  Tämä paikka oli erilainen entisiin jäsen- tapaamispaikkoihin verrattuna,  mutta siellä oli hyvää se, kun sai ottaa mieleisiään hoitoja, jotka tuli kyllä tarpeeseen.

Jäsentapaaminen


Yhteisiä tutustumisretkiä paikkakunnan nähtävyyksiin ei tällä kertaa tehty, vaan jokainen kävi omien aikataulujensa mukaan kävelykierroksilla tutustumassa aivan lähietäisyydellä olleeseen Kaustisen keskustaan ja samalla shoppailemassa paikallisissa putiikeissä.
Kun tunteja kestäviä retkiä ei siis voinut päiväsaikaan järjestää juuri näiden hoitojen takia, niin jäipähän meille aikaa rauhassa istuksia yhdessä ja kertoilla talven kuulumiset. Samalla oli mukava seurata ja kysellä hoitoihin menijöiltä tai tulijoilta, millaisia hoitoja on aikomus ottaa ja olikos niistä sitten apua.  Mutta illanistujaisia, joissa koko porukkamme oli läsnä
oli joka ilta ja näitähän minä odotin. Juttelu ja tarinointi ystävien ja tuttujen kanssa on sitä "elämän suolaa". Tietysti myös iltapala syömisineen ja juomisineen, kunnes ilta pikkuhiljaa hiipui yöksi. 
Yöllä Perhonjoesta nousi usvaa,  se oli kaunis näky. Oli hiljaisuus ja rauha.Jäsentapaaminen


Jäsentapaaminen

Koko Jäsentapaamisen kruunasi sunnuntain Jumalanpalvelus, kirkkokin oli aivan täysi ihmisiä. Kaustisen seurakunta oli kutsunut paikalle 50v. sitten ripille päässeet, se oli meille ihana sattuma. Lopuksi oli tietysti ehtoollinen.  Me ”leiriläiset” laskimme yhdistyksen seppeleen sankarihaudalle. Tilaisuus oli hyvin juhlava, kun  koko kirkkokansa oli katsomassa sitä; lopuksi veisasimme virren. "Rippikoululaisilla" oli ruoka viereisessä seurakuntatalossa.  Meillä oli lähtölounas vielä majapaikassamme, sitten seurasivat haikeat eron hetket ja toive taas tapaamme ensi vuonna! 

Syysterveisin Kanervan Kaarina (omaa sukua Mononen)

* * *


JäsentapaaminenJäsentapaaminenJäsentapaaminenJäsentapaaminenJäsentapaaminen


Jäsentapaaminen


JäsentapaaminenJäsentapaaminen


* * *

Piken ja Maken matka Keminmaasta yhdistyksen Jäsentapaamiseen v. 2013.

28.6.2013 No niin auton keula kohti etelää. Tulimme Valtimolle ja yövyimme ihanassa, kauniissa maatilamatkailu Nevalan tilalla.

30.6. Kohti Joensuuta, käynti sankarihaudoilla - isäni haudalla. Sieltä lähdemme kohti Juankoskea. Kaksi päivää kului siellä puutalkoissa. Kuopio odotti, sielläkin kävimme Maken vanhempien haudalla, se oli päivän reissu.

2.7. Saavuimme Kolkontaipaleelle, isäntä huomasi tulomme ja laittoi pajan ovet kiinni. Vaihdettiin kuulumiset  ja taidettiinpa juopasta kahvit. Miehet  lähtivät sen jälkeen panemaan verkot veteen, että saataisiin illalla syödä saalista. Kolme päivää kului siellä kalastaen ja saunoen.

5.7. Keula kohti Tuuria, emme jaksaneet heti ajaa perille, joten yövyimme Lintulahdessa. Kävimme vaihteeksi siellä saunassa ja nautimme ihanasta kesäillasta. Puhelinkin soi, ystävämme soitti, että Tuurin matkapaikat on täynnä. Mitäs, tuli toinenkin puhelu. Ystävä soitti, että hillat on kypsiä.

6.7. Käännyimme kohti Simoa. Aamulla äkkiä jängälle hillaan. Talven hillat tuli kerättyä. Veimme hillat äkkiä kotiin pakkaseen.

13.7. Tuli pieni mutka, mutta nyt takaisin Tuuriin. Ei vieläkään päästy leiripaikalle, yövyimme kaupan parkissa. Aamulla menin heti vastaanoton luukulle jonottamaan paikkaa. Täällä kuluikin 5 vuorokautta.Jäsentapaaminen

Jäsentapaaminen

18.7.2013 Matkamme päätapahtumaan Kaustiselle, kohde Kansanlääkintäkeskus. Pihalla jo tuli tuttuja ja iloisia kasvoja vastaan. Kohta olikin ryhmämme koossa ja puhe alkoi porista. Klo 15 olikin jo infotilaisuus ja tervetuliaiskahvit. Seurasi rentoutushetki ja sauna. Illalla oli vielä ryhmämme illanvietto, paistoimme makkaraa, ja kyselimme kuulumisia, mitä kullekin oli talven aikana tapahtunut , sekä siinä taisi itse kultakin tulla sellainen sairauskertomus, kun jokainen meistä on jo ”aikuisiässä”. Mutta silti nauru raikui. Iltakin alkoi  jo viiletä, kävimme vielä saunassa. Ei muuta kuin hyvää yötä.


Jäsentapaaminen
Jäsentapaaminen
Jäsentapaaminen
Jäsentapaaminen
Jäsentapaaminen
Jäsentapaaminen

19.7.2013  Uusi päivä. Aamupala, aamuvenyttely, kuntosalilla ja toiset menivät jo erilaisiin hoitoihin. Klo 10 menimme jo ulos. Pelasimme ”mölkkyä”, se oli hauskaa. Nyt tuli tauko. Klo 13 oli näläntuntua vatsassa niinpä menimme noutopöydästä syömään vatsamme täyteen. Ettei ruoka jäisi kokonaan jäseniin, läksimme kävelylenkille. Katselimme paikkakunnan kaupat, jotain taisi jäädä ostettua mukaankin kassiin. Illalla oli paikkakunnalla paljon musiikkitapahtumia. Saunassa käynti ja vetreänä klo 20 tanssimaan. Hyvää yötä.


Jäsentapaaminen


Kaarina esitti "pienten joutsenten tanssin".


Jäsentapaaminen

Jäsentapaaminen
Jäsentapaaminen


"Koska Pike vaatimattomana tyttönä on jättänyt tämän kertomatta, niin sihteeri lisää tähän kirjoitukseen yhden Jäsentapaamisen yllätyksen ja kohokohdan.

Perjantai-iltana kansanlääkintäkeskuksen salissa oli oikea viisimiehinen tanssiorkesteri solisteineen tanssittamassa lomalaisia. Me leiriläiset istuimme omana ryhmänä yhteisessä pitkässä pöydässä. Oli mukava tanssahdella ikivihreiden sävelten tahdissa ja kuulla nuoruusvuosien nostalgisia ja muistoja herättäviä laulunsanoja, joita yhdessäkin tapailimme. Pike kävi jossain välissä kuiskaamassa orkesterille jotakin. Orkesterin pitämän tauon jälkeen meidän kaikkien yllätykseksi Pike meni orkesterin solistiksi ja kaikkien suureksi hämmästykseksi esitti aivan uskomattoman upealla tavalla ihanan Lokki-valssin. Esitys veti vertoja kelle tahansa julkkislaulajalle. Raikuvat aplodit ja kiitokset loistavasta esityksestä ja mukavasta yllätyksestä olivat todella ansaitut."


Jäsentapaaminen


20.7.2013 Hyvää huomenta. Aamiaisen jälkeen klo 10 seurasi murresanakilpailu, ei muuta kuin aivot toimimaan. Eihän me Savolaissyntyiset paljonkaan ymmärretty Pohjanmaan murretta. Yllätys, yllätys, minä voitin , kun en tiennyt kuin yhden sanan. Voitto tuli siis käännetyssä järjestyksessä. Sitten oli aika käydä erilaisissa hoidoissa, kaunistumassa ja virkeyttä saamassa. Klo 13 odotti taas noutopöytä herkkuineen syömään. Klo 19 seurasi ryhmämme illanvietto, puheensorina kuului ja grillimakkara maistui, taisi siinä olla muutakin, salaattia ainakin. Yhdistys onnitteli perinteisesti niitä syntymäpäiväsankareista, joille kuluvana vuonna tuli tai tulee täyteen pyöreitä vuosikymmeniä. Siin se ilta kuluikin ja oli nukkumaanmenon aika.

JäsentapaaminenJäsentapaaminen

21.7.2013 Silmät kirkkaina ylös, on sunnuntai. Aamupala maistui taas hyvältä. Klo 10 oli päivän kohokohta, menimme paikkakunnan kauniiseen kirkkoon Jumalanpalvelukseen. Tilaisuuden jälkeen laskimme seppeleen sankarihaudalle. Sitten olikin jäähyväisten aika. Kävimme kuitenkin vielä lähtölounaalla ennen kotimatkalle lähtöä. Hei vaan, ensi vuonna taas nähdään, mutta missä?

Oho, olipa tämä etelänreissu, mutta antoisa ja hauska, kilometriäkin tuli melkein 3000.

Pike ja Make


Jäsentapaaminen


Kaatuneitten Omaiset Helsinki ry etusivulle

www.sotaorvot.fi - sivulle