logokuvalogo yhteystiedot
tunnus
EHTOOLEHTO - KIRJAT
JÄSENTILAISUUS KE 12.10.2016
Kampin ruokasalissa
jäsentiaisuus 12.10.2016

Alussa puheenjohtajan ajankohtaiset asiat...

jäsentiaisuus 12.10.2016

Väkeä oli paikalla niin, että muutama tyhjä paikka jäi enää vapaaksi.
jäsentiaisuus 12.10.2016

Toimittaja Minna Lindgren on julkaissut monen kirjojensa joukossa trilogian:

Kuolema Ehtoolehdossa
Ehtoolehden pakolaiset
Ehtoolehdon tuho

Kirjat on käännetty englanniksi, saksaksi, espanjaksi ja ranskaksi. Lisää käännössopimuksia on tulossa.

Minna Lindgren kertoi omakohtaisesti, mielenkiintoisesti ja elämänläheisesti kirjoissa kerrotuista vanhuksen elämänvaiheen lukemattomista asioista, joiden kanssa vanhus elää ja millaisia epäkohtia joutuu kohtaamaan ja toisaalta myös niistä käytännön läheisistä asioista, joilla vanhus voi itse tai hänen läheisensä tukea ihmistä ja hänen ikäkauttaan ja sen ongelmia ja iloja.
Kirjojen saama suosio kertoo siitä, että asioita käsitellään todellisuuden tasolla.

http://www.teos.fi/kirjailijat/minna-lindgren.html
 


jäsentiaisuus 12.10.2016

Aihe kirvoitti monia puheenvuoroja, joissa osanottajat kertoivat samoista kysymyksistä ja kokemuksista, mitä kirjoissakin oli tuotu esiin.

Aihe oli mitä mielenkiintoisin ja esitelmöitsijä otti täysin yleisönsä.

Ainoa puute oli, että kuuluvuus oli niin huono, että taaempana esityksestä eikä puheenvuoroista saanut mitään selvää. Tilanne ei ole mitenkään harvinainen, mutta se voidaan muutamin yksinkertaisin keinoin korjata:

1. Esitelmöitsijälle tilaisuuden järjestäjien tulee selvittää, että isossa tilassa täytyy hidasta puheen vauhtia, jotta kuulijoiden on mahdollista hahmottaa sanat ja lauseet, sillä kun ei käytetä projektoreita tms., niin kuulo on aino aisti, jolla osanottaja voi päästä selville käsiteltävästä aiheesta. Moni puhuja ei ole tottunut isossa tilassa puhumaan mikrofoniin suuressa salissa.
SIIS RAUHALLINEN PUHEEN TAHTI.

2. Mikrofoni ei toista ajatuksia, vaan isossa tilassa täytyy puhua läheltä ja voimakkaalla äänellä mikrofoniin eikä hiljentää ääntään ja laskea kuuluvuuden tasoa puheensa 'elävöittämiseksi'.
VOIMAKAS ÄÄNENKÄYTTÖ

3. Jos salin takaosasta pyydetään puhumaan kovemmalla äänellä - niin olisi kohteliasta ottaa tämä toivomus myös huomioon. Toivomus nousee siitä todellisuudesta, että 'ei kuulu' EIKÄ suinkaan pahansuopaisuudesta, vaan kiinnostuksesta yhteisen tilaisuuden aihetta kohtaan.

4. Jos yleisöpuheenvuoroja pyydetään - niin silloin mikrofoni pitää viedä puheenvuoron pitäjälle tai puhujan täytyy tulla mikrofonin luokse. Osanottajilla on paljon jaettavaa, jota mielellään toisetkin kuulisivat.

Webmasterina seurasin juna-aikataulun vuoksi hiukan myöhässä tulleena taaempaa tilaisuutta ja iloitsin hienosta aiheesta ja runsaasta osanotosta, mutta jos yksinkertaista kuuluvuutta ei hoideta, niin väkimäärä tulee vähenemään, sillä nyt jo monet totesivat, ettei kannata tulla, kun ei kuulu.

Pääkaupunkiseudun Sotaorvot on suurin sotaorpoyhdistys, mutta silti jäsenten toivomukset olisi hyvä ottaa huomioon. Asiakaslähtöisyys on avainsana muussakin kuin liike-elämässä.

Monien osanottajien toivomukset kirjasi ja toi tietoon
webmaster


LOPPUKEVENNYS, joka liittyy tilaisuuden aihepiiriin. Entisessä elämässäni seurakunnassa vieraili etupäässä nuorisomusiikkia soittava räväkkä rock-gospel-bändi. Sen vierailuohjelmassa oli eräänä päivänä tilaa ja muuta tilannetta ei ollut tarjolla kuin vierailu vanhainkodissa. Veimme rock-gospelbändin sinne esiintymään. - Moni moitti, että miksi nyt vanhuksille niin rämäkkää ja kovaa musisointia???

Kerroimme, että vanhukset olivat aivan haltioissaan: "Kerrankin kuulimme, mitä meille soitettiin!"

* * *


kuvat Jaakko Harjuvaara


Pääkaupunkiseudun Sotaorvot ry sivulle              Sotaorpotapahtumien sivulle                 

www.sotaorvot.fi -sivulle